EEN FAMILIEPROJECT

Die door generaties loopt

EEN TOEGEWIJDE GASTVROUW

Emilie is in de boerderij opgegroeid en ze houdt uitstekende herinneringen aan haar kindertijd.
Gastvrij en attent, ze kent alle hoeken en kanten van de boerderij , en zal er alles aan doen om u thuis te laten voelen tijdens uw verblijf.
Samen met haar man Karim, heeft Emilie als prioriteit dat je je zo goed voelt dat je deze ervaring opnieuw wilt beleven.

DE BOERDERIJ, EEN FAMILIE GESCHIEDENIS

De oorsprong van La Halte du Sergeant dateert uit de 16e eeuw. De boerderij stond destijds bekend als Ferme Sainte-Renelde of Ferme du Laubecq en behoorde tot een van de heerscharen van het graafschap Henegouwen.
Sinds vele jaren is het verhaal van Emilie’s familie ingebakken. Vier generaties lang is de familie Sergeant verbonden met deze uitzonderlijke plek.
Romain Sergeant, Emilie’s grootvader, vestigde zich in 1960 op de boerderij. Het kweken van verschillende dierenrassen zorgde voor grote naambekendheid van Ferme Sergeant.

Paul en Maryse, de ouders van Emilie, namen het landbouwbedrijf over en specialiseerden zich in het telen van granen. Momenteel neemt schoonzoon Benjamin de fakkel over.
Romain, Paul en Maryse wonen nog steeds op de boerderij en genieten van hun kleindinderen die ook in de boerderij wonen, met hun ouders Emilie en Karim.

DE AMBITIE VAN EEN VAKANTIEHUISJE OP DE BOERDERIJ

Er worden 2 stallen gerenoveerd. De eerste zal het huis van Emilie en Karim worden in januari 2018. Het tweede, is het vakantiehuisje.