Over ons

Over ons

ONZE FAMILIEGESCHIEDENIS

Onze huisjes worden gerund door Emilie en Karim, die er alles aan zullen doen om uw verblijf zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hun kinderen, Samy, Mia en Léa, zijn nooit ver weg om samen met uw kinderen te spelen.


De oorsprong van de boerderij gaat terug tot de 7e eeuw, met het verhaal van Saint-Renelde, de patroonheilige van ons dorp. Ze zou op onze boerderij hebben gewoond, vandaar de naam Hoeve Saint-Renelde. De gebouwen dateren uit het begin van de 16e eeuw en hebben verschillende transformaties en renovaties ondergaan, voor het laatst in 2017 en 2022.


In 1962 besluit Romain Sergeant, de grootvader van Emilie, de boerderij te verwerven om een landbouwactiviteit te ontwikkelen, zowel dieren als gewassen. 

Enkele jaren later namen zijn dochter Maryse en haar man Paul de landbouwactiviteit over en concentreerden zich op gewassen. Tegenwoordig wordt de boerderij gerund door hun dochter Emilie en wordt het omliggende land bewerkt door de echtgenoot van hun 2e dochter. De boerderij blijft dus in bedrijf en ontwikkelt tegelijkertijd zijn toeristisch potentieel.


Wat de naam “La Halte du Sergeant” betreft, u heeft ongetwijfeld begrepen dat die gekozen is om de herinnering aan de grootvader van Emilie levend te houden in onze dagelijkse bezigheden.


Meer weten? Aarzel niet om te vragen!

We kijken ernaar uit u te verwelkomen en hopen u snel te zien!


Emilie, Karim, Samy, Mia en Léa